Kuře na paprice trochu upravená verze klasického receptu, kterou jsem vařil na společné akci se skvělou šéfkuchařkou a cukrářkou Katkou Trenkovou. Kuře vykostíte, stehna si schováme na později, prsa bez kůže zabalíte osolené, opepřené, okořeněné uzenou paprikou do fresh folie a utáhnete. Pak ještě ideálně zavákujete. Necháte v chladu a začnete s omáčkou. Kosti upečete cca 30 minut na 180 °C a dáte vařit minimálně půl dne. Zesklovatíme hodně cibule, protože nebudeme používat mouku. Do základu přidáme jednu nebo dvě červené kapie a jednu chilli papričku Jalapeno, opět krátce restujeme, pak zarestujeme sladkou a uzenou papriku a okamžitě podlijeme vývarem z kostí. Osolíme a přidáme stehna a pomalu dusíme, po 40 minutách vyndáme stehna, dochutíme a přecedíme přes jemné síto. Zbytek cibule ze sítka umixujeme s trochou omáčky a vrátíme zpět aby nám omáčka neztratila barvu a konzistenci. Omáčku redukujeme a na závěr do omáčky zašleháme máslo. Prsa jsme mezi tím uvařili ve vakuu hodinu na 65 C. Kůží z prsou usmažíme do křupava a rozdrobíme ze solí. Ideální příloha tvarohové nebo bramborové noky dobrou chuť.