Na 4 porce budeme potřebovat 800 g stařeného vysokého roštěnce (já použil maso z Brazílie). Steaky necháme odpočinout při pokojové teplotě, aspoň hodinu před tepelnou úpravou. Malou dýni hokaido zbavíme semínek, nakrájíme na kostky a orestujeme spolu s 1 větší cibulí, 1 lžíci čerstvého zázvoru a 1 lžící žluté curry pasty. Zalijeme 250 ml zeleninového vývaru a 250 ml kokosového mléka, dusíme do měkka. Přidáme 3 lžíce světlé sojové omáčky, 5 lžic světlého misa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce palmového cukru, rozmixujeme do hladka. Omáčka je klasický demi glace z telecích kostí ve které jsou krátce prohřáté divoké brusinky. Kadeřávek obereme od košťálu a minutu ohřejeme nad párou a ochutíme kapkou umeoctu. Steaky potřené olejem upečeme na grilu cca 4 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a necháme v alobalu zabalené odpočinout asi 10 minut. A můžeme se pustit do jídla.